Hamis vényeket gyártott, hogy altatóhoz jusson

A Kecskeméti Járási Ügyészség 511 rendbeli...

A Kecskeméti Járási Ügyészség 511 rendbeli hamis magánokirat felhasználása, továbbá zsarolás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki kitöltetlen vényeket szerzett, azokat hamis bélyegzővel lepecsételte és a volt élettársa aláírását ráhamisította azért, hogy altatóhoz jusson. Emellett volt élettársa családját magánéleti titkok közzétételével is megzsarolta.

A vád szerint a férfi – az ügy vádlottja – korábbi börtönbüntetéséből 2018-ban szabadulva rászokott a nyugtatókra, amelynek eredményeként kétnaponta 5-6 doboz gyógyszert szedett be. A vádlott 2021-től az élettársa rendelőjéből kitöltetlen vényeket szerzett meg és azokat a nő nevében aláírva hamis vényeket készített. Az élettársi kapcsolat 2022-ben történt megszakadását követően a férfi az orvosnő bélyegzőjére megtévesztésig hasonlító hamis bélyegzőt készíttetett, majd annak felhasználásával további hamis vényeket állított ki.

Közel két év alatt összesen 511 db vényt váltott be, amelyekkel jellemzően altató hatású készítményeket szerzett meg.

A férfi a szakításukat követően a volt élettársától és a családjától rendszeresen pénzt követelt, utalva arra, hogy amennyiben nem teljesítik, magánéleti titkok közzétételével lejáratja őket.

Az ügyészség a férfit hamis magánokirat felhasználásának vétsége mellett zsarolás bűntettével is megvádolta. A Kecskeméti Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és vele szemben 1 év 9 hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

A rendőrségi szemlefotókon a vádlott autójában lefoglalt hamis bélyegző és gyógyszerek láthatók.

Kecskemét, 2024. július 10.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség


Posted: 2024-07-10 08:16:00

Tovább olvasom a következő oldalon >> hiros.hu
Nyomtatás