Idén Kecskeméten rendezik meg a Roma Tábort

Megnyitott a Roma Tábor Kecskeméten hétfőn...

Megnyitott a Roma Tábor Kecskeméten hétfőn délután. Az anyanyelvi, olvasási, szabadidős és sportprogramokat kínáló tábort az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezte.

Megnyitott az idei Roma Tábor ma délután. Idén először Kecskemét ad otthon a bentlakásos tábornak, amit eddig Tiszaújvárosban rendeztek. A tábor középpontjában a roma irodalom áll, a résztvevők eredeti nyelven fogják megismerni Choli Daróczi József, Bari Kálmán és Lakatos Menyhért műveit.

Az irodalmi időtöltés mellett a programok között szerepel továbbá labdarúgás, fürdőlátogatás, illetve Kecskemét nevezetességeit is megtekinti az a 21 gyermek, akit meghívtak a táborban való részvételre.

A tábor megnyitó ünnepségén köszöntő beszédet mondott Sipos László önkormányzati képviselő és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, aki örömét fejezte ki megnyitóbeszédében, hogy létezik ez a tábor. Mindenkinek nagyon jó szórakozást, nagyon jó tanulást kívánt a megnyitón. Az ünnepséget a Romák a Jövőért Érdekvédelmi Egyesület táncosainak műsora színesítette, valamint Radics Sándor Európa Unió nagydíjas, Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett kecskeméti cimbalomművész játéka zárta.


Posted: 2024-07-08 15:00:41

Tovább olvasom a következő oldalon >> hiros.hu
Nyomtatás