El Camino előadással és halászléval szolgált a Wojtyla Ház

Mészáros Marianna kecskeméti grafikus volt a...

Mészáros Marianna kecskeméti grafikus volt a keddi vendégelőadó a Wojtyla Házban. A Kandó Kálmán Technikumban művészettörténetet tanító pedagógus, az általa több alkalommal is megtett El Camino zarándokútról mesélt a szociális intézmény gondozottjainak. A meghittséggel átitatott beszámoló után 120 főt vendégeltek meg ebéddel a barátság központ munkatársai és önkéntesei.

Mi visz rá embereket, hogy sok-sok kilométert gyalogoljanak, zarándokoljanak?  Ez foglalkoztatta Mészáros Mariann művésztanárt mielőtt több mint tíz éve elindult élete első zarándokútjára az El Camino-ra, ahol többek között erre is megtalálta a választ. Mindenkinek meg van a maga útja, melyen a saját keresztjét viseli, de az úton egymás segítségére lehetünk, hogy könnyítsük egymás terhét, könnyebb legyen viselni azt. Nehézsorsú, segítségre szoruló emberek közössége hallgathatta meg a Wojtyla Házban tartott úti beszámolót, melynek tanulságai számukra is hasznosak lehetnek, erőt meríthetnek belőle.

A hasznos ismeretekkel, jó tanácsokkal és tanító példázatokkal teli előadást követően halászlé ebéddel várta a segélyszervezet a rászorulókat, melyet az Algyői Halászcsárda tulajdonosa Barta László ajánlott fel és készített el többedmagával. A 120 fő részére megszervezett ebédosztáson Jánosi István önkormányzati képviselő segédkezett a szociális intézmény munkatársai és önkéntesei mellett. Mészáros Marianna útjáról bővebb összeállítás látó a KTV keddi Kiemelő magazinjában.


Posted: 2024-06-11 18:09:00

Tovább olvasom a következő oldalon >> hiros.hu
Nyomtatás