A Csík zenekar énekese volt a Kossuth Rádió vendége

Majorosi Marianna volt a minap a Kossuth Rádió...

Majorosi Marianna volt a minap a Kossuth Rádió kulturális magazinjának vendége. A Kalendárium című műsorban a Csík zenekar énekese többek között arról is mesélt, hogy mikor és hogyan kezdtek el érdeklődni a könnyűzene iránt is.

A Kossuth rádió kulturális sávjának napi aktuális, élő műsora – amelynek felelős szerkesztője Felszeghy Csaba –, a Kalendárium igyekszik elszakadni az egyszerű programajánlótól. Saját megfogalmazásuk szerint „szigorúan magaskultúrával foglalkoznak, színházi bemutatók, kiállítások, kulturális pályázatok, felhívások vagy akár aktuális kultúrpolitikai elemek is szerepelnek az adásban”. Persze a műsor a rövid hírek erejéig természetesen programajánlót is kínál, klasszikus, komolyzenei koncerttel vagy filmajánlóval.

A kulturális magazin 2024. május 29-i adásának vendége a Csík zenekar énekese, Majorosi Marianna volt. A műsorban a Kossuth-díjas énekes, táncművész és pedagógus többek között arról beszélt, hogy a zenekar minden tagjának van valamilyen kötődése a folklórhoz. A műsorvezető, Nánási Anikó kérdésére, hogy miként jött létre az együttes júniusi programja a Budapest Parkban, amelyen 9 népszerű könnyűzenei előadóval együtt lépett fel a kecskeméti zenekar, és eddig még soha nem látott társulás, három generáció képviselői zenéltek egy színpadon, Majorosi Marianna így válaszolt: „12 évvel ezelőtt volt a zenekarnak egy olyan produkciója, ami Daloskönyv címmel indult és ebben a műsorban már benne volt 2 generáció. És most arra gondoltunk, hogy eltelt jó pár év, próbáljuk meg, milyen lenne, ha a fiatalabbakat is bevonnánk. Örömünkre nagyon lelkesen és kedvesen elvállalták ezt a feladatot.”

Három generáció képviselői egy színpadon a Csík zenekarral

This is a block of text. Double-click this text to edit it.

A Kalendárium adása az alábbi linken hallgatható meg:

https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2024-05-29_15-32-21&enddate=2024-05-29_16-10-00&ch=mr1


Posted: 2024-06-11 16:08:39

Tovább olvasom a következő oldalon >> hiros.hu
Nyomtatás