Három új szervezet is bekerült a kecskeméti közgyűlésbe

Három új szervezet is helyet kapott a...

Három új szervezet is helyet kapott a közgyűlésben Kecskeméten. Az önkormányzati választáson kompenzációs listán a testületbe jutott a Civil Összefogás Városunkért, az MKKP és a Mi Hazánk képviselője.

A kompenzációs listán összesen hat képviselő jutott a be a kecskeméti közgyűlésbe. Ezek közül három szervezetnek először sikerült pozíciót szereznie a testületben.

– Kicsit az egyik szemem sír, a másik szemem mosolyog. Fiatal civil szervezetként viszonylag jó eredményt tudtunk elérni így is, viszont ami engem nagyon bánt, hogy a 6-os választókörzetet elvesztettem. Egyéni képviselő voltam idáig, nagyon sokat dolgoztam, de a sors ezt hozta, tudomásul vesszük
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Dobos József. Civil Összefogás Városunkért Egyesület képviselője.

Azt is hozzátetet, hogy nem elégedetlen, kiemelte, hogy jó csapattal dolgozott, a munka közben barátságok is kialakultak, és folytatni fogják a munkát.

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk képviselőjeként lett a képviselő testület tagja. A párt az egyetlen volt a városban, amelyik mind a tizennégy választókerületben tudott képviselőjelöltet állítani. Hódi Zsuzsannát az eredményvárón kérdezte stábunk arról, hogyan értékeli a választás kimenetelét.

– Nagyon elégedettek vagyunk, szerintem nagyon-nagyon jól szerepeltünk ahhoz képest, hogy el vagyunk hallgattatva, és hogy igazából nem tudunk megjelenni. Ehhez képest szerintem nagyon jó az eredményünk, akár az egyéni jelölteket nézzük, akár a polgármesterit. Tudjuk, hogy egy erős fideszes városban élünk, és én azt gondolom, hogy a befektetett munkánk meghozta az eredményt
— mondta Hódi Zsuzsanna.

Elsőként kapott helyet a kecskeméti közgyűlésben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselője, Kordik Szabolcs is. Írásban nyilatkozott a kecskeméti Médiacentrumnak.

– Az MKKP Kecskemét elégedett a saját eredményével, habár mindig lehetne jobb. Minimális anyagi forrásból, és személyi létszámmal csináltuk végig a kampányt. A szavazatok nagy részét az eddigi kecskeméti, és az országos Kutyapártos tevékenységeknek köszönhetjük. Mindenképpen szeretnénk a későbbiekben törvényben maximalizálni a kampányok költéseit, felháborító, hogy pl a Fidesz milliárdokat költ, szórólapokra, tollakra, hűtőmágnesre, óriásplakátokra, miközben rengeteg menstruációs szegénységben élő nő van hazánkban, akiket adománygyűjtő mozgalmak támogatnak, vagy épp alap étkezésekre nem telik....de sorolhatnám, mennyi helyre lehetne okosabban költeni. Nyilván nagy mozgásterem nem lesz a közgyűlésben, de továbbra is a problémák feltárása, gazdasági visszásságok, korrupciós ügyek kiderítése a Kutya Párt elsődleges szempontja, és minden lakossági probléma kivizsgálása, megoldása
— írta Kordik Szabolcs.


Posted: 2024-06-10 12:57:58

Tovább olvasom a következő oldalon >> hiros.hu
Nyomtatás