A Richter Anna Díj pályázat döntősei között a kecskeméti kórház pszichiátriája

Február 12-én reggel elindult a...

Február 12-én reggel elindult a közönségszavazás a Richter Anna Díjra. Szavazzon az orvoskategória jelöltjére, dr. Máttyássy Adrienn osztályvezető főorvosra és a Pszichiátriai Osztály csapatára!

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztály Fekvő- és Járóbeteg Szakellátása évente körülbelül 2500 fekvőbeteget bocsájt otthonába a kórházi kezelés befejeztével, és mintegy húszezer orvos-beteg találkozásra kerül sor. Az országosan is igen nagylétszámú betegcsoportnak az ellátása során a korszerű gyógyszeres, pszichoterápiás és rehabilitációs beavatkozások mellett az elmúlt egy évben pilot program formájában elindították a rendszeres testmozgás beépítését a kiegészítő terápiás és az egészségmegőrzési lehetőségek sorába. Célkitűzésük a mentális betegséggel élők szélesebb körében a mindennapos testmozgás kultúrájának kialakítása, és a fenntartásának elősegítése.

A programba dietetikust, gyógytornászt, személyi edzőt, pszichológust, nordic-walking oktatót terveznek bevonni, szerveznének egészségnapokat, és belépőjegyekkel, sportbérletekkel támogatnák a programban résztvevőket. Életmódprogramjuk erőssége abban mutatkozik meg, hogy korosztálytól függetlenül alkalmazható, bármely ellátási formában megismételhető. Emellett közösségi keretek között növeli a csoportkohéziót, mely segítheti a betegeket a társadalomba való reintegrációban.

Az orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó, gyógyszerész és junior kategória zsűridíjasai mellett az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható 4 millió forint támogatásban részesül. A közönségdíj sorsa tehát a szavazók kezében van. Március 10-ig megtekintheted a döntős csapatok bemutatkozását, szavazhatsz a projektekre, és részt vehetsz a Richter Anna Díj nyereményjátékán.

A döntős csapat programjának leírása és SZAVAZÁS ITT!


Posted: 2024-02-12 11:46:16

Tovább olvasom a következő oldalon >> hiros.hu


Powered by PreisvergleichNyomtatás