Hatodik alkalommal gyújtottak be a malac alá Katonatelepen

Sültvér, hurka, kolbász, perzselt bőr illata....

Sültvér, hurka, kolbász, perzselt bőr illata. Katonatelepen minden volt, aminek lennie kell egy disznóvágáson. A sportcentrumnál tartották meg a 6. disznóvágást a helyiek. A Katonatelepi Sportegyesület úgy szervezte meg az eseményt, hogy közben felállították a második kosárpalánkot is, tehát a gyerekek már meccset is játszhattak egymással.

Nem lacafacázott a böllér, már rutinból dolgozta fel azt a 300 kilós disznót, melyet Katonatelepen vágtak le szombaton. A hatodik alkalommal megrendezett esemény egyik fő célja, hogy a hagyományokat nem csupán fenntartsák, hanem meg is éljék a helyiek.

Ez a magyar szokásokhoz hozzátartozik, ez egy jó hagyomány! Gyerekkoromban a szüleimmel mi is vágtunk disznót, ez egy életre megmaradt. Örülnék neki, hogyha az itteni gyerekeknek is egy életre megmaradna, és ez is a magyar hagyományokhoz kötné őket
— mondta Dr. Fekete Gábor, önkormányzati képviselő.

„Összetartó közösség. Azt meg kell hagyni, hogy itt van egy nagyon jó csapat, aki segíti a munkámat, ez a Katonatelepi Sportegyesület egy jó vezetővel, Balla Krisztiánnal és egy másik jó vezetővel, Szentesi Zolival. Ők összefogják az egyesületet, a helyieket. Csak jókat tudok mondani a helyiekkel.” - folytatta a képviselő.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is kilátogatott az eseményre, a városvezető pedig örömmel állapította meg, hogy igazi családias a hangulat az eseményen.

Ahogy nézem a játszótér él, a sportpálya él, amit itt kialakítottunk és most pedig finomságokkal gazdagítjuk meg az életet egy igazi böllér társaságában. Mindenki kóstolgatja azokat a hagyományos ízeket, amelyek hozzánk tartoznak, kecskemétiekhez, magyarokhoz
— hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.

Szemereyné Pataki Klaudia azt is kiemelte, nagyon fontos a hagyományaink megélése. „Ebből táplálkozunk, ezek a gyökereink, ezt tanultuk, örököltük szüleinktől, nagyszüleinktől. És ahogy látjuk, a legkisebbektől a legidősebbekig együtt vannak, így tudjuk átadni egymásnak azt az életérzés, amitől igazából jó lenni.” A polgármester Katonatelepről elmondta, hogy egy igazán gyorsan fejlődő városrésze Kecskemétnek, Katonatelepnek hatalmas jövője van.

Olyan infrastrukturális fejlesztés zajlik a térség északi részében, bekötve az északi elkerülőbe és az autópályába, ami egy hatalmas nagy változást fog hozni itt a következő években. További betelepülésekkel számolunk a családok CSOK-os lehetőségeinek kihasználásával. Ennek megfelelően fejlesztjük az infrastruktúrát, hogy minden itt, helyben elérető legyen, bölcsőde, óvoda, iskola, sportolási lehetőség, kikapcsolódás, játszótér, szőlészet-borászat életben tartása, hiszen itt van a kutatóintézet is. És egy igazi kézműves közösség is kialakult, hiszen olyan kézműves termékeket lehet kapni a városrészben, hogy akár be is vásárolhatunk teljes egészében egy hétvégére.”

A disznóvágás helyszíne egyébként az a sportcentrum volt, mely Katonatelep, a közösségi élet központja. A sátrat pedig a jövőbeni teniszpálya helyére állították fel.


Posted: 2024-02-11 11:53:51

Tovább olvasom a következő oldalon >> hiros.hu
Nyomtatás