Tíz csapat mérettette meg magát a Neumann 120 Középiskolai Gazdasági Vetélkedő döntőjén

Tíz csapat mérettette meg magát pénteken a...

Tíz csapat mérettette meg magát pénteken a Neumann 120 Középiskolai Gazdasági Vetélkedő döntőjén. A Neumann János Egyetemen megrendezett versenyen a középiskolásoknak egy szimulált szállodát kellett elvezetniük, majd a végén egy prezentációt kellett készíteniük az eredményekről.

Lezajlott a Neumann 120 Középiskolai Gazdasági Vetélkedő döntője. A selejtezőre 200 csapat jelentkezett, melyből ma a legjobb tíz mérettette meg magát. A versenyt idén először rendezte meg a Neumann János Egyetem.

Ez egy új dolog az egyetem életében, nagyon szeretnénk meghonosítani. Ezért ti vagytok az első fecskék. Ha ti jól érzitek magatokat, és úgy érzitek a végén, hogy ez a vetélkedő jó volt és szerettétek, akkor azon leszünk, hogy a jövő évben is valami hasonlót megrendezzünk. Lehet, hogy azok, akik most tizenegyedikesek, újra el tudnak indulni     
— mondta dr. Kárpáti József, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja.

Akik a döntőbe bejutottak, azok 20 felvételi ponttal gazdagodtak, ezért a továbbtanulás mellett is érvelt a dékán.

A teljes munkaidőben alkalmazottak esetében komoly előnyt jelent az, hogyha valaki egyetemi diplomával rendelkezik. Az mindenesetre jól azonosítható, hogy a felsőfokú végzettség forintokra váltható, tehát még abban az esetben is megéri, hogyha valakinek fizetnie kell a tanulmányaiért, hiszen hamar kamatoztathatja azt a tudást, amit az egyetemen megszerez     
— fogalmazott dr. Kárpáti József.

A versenyen a tudatos pénzügyek, a közgazdasági szaktudás, a prezentációs készségek kerültek középpontba.

A pénteki döntőn a 11. és 12. osztályos diákoknak egy szimulált szállodát kellett elvezetniük három éven keresztül egy folyamatosan változó környezetben. Végül pedig egy prezentációt kellett készíteniük a fiataloknak arról, hogy milyen stratégiát követtek, és milyen eredménnyel jártak.


Posted: 2023-11-17 18:19:37

Tovább olvasom a következő oldalon >> hiros.hu
Nyomtatás